Supa de linte

de susu in Supe/Ciorbe, 8 Apr 2010 | 6600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o telina mica
  • 1 cartof
  • menta
  • putin ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • o ceapa
  • mirodenii: foi de dafin, maghiran, busuioc, oregano
  • Zeama de lamaie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte:

Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert).

Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe.

Se curata zarzavaturile si se toaca marunt iar apoi se adauga in oala cu linte, nu conteaza daca fierb prea mult si se sfarama.

Odata cu zarzavaturile se pot adauga si mirodeniile la fiert si dupa gust se mai pot pune ierburi si la sfarsit, dupa ce se stinge focul.

Cand s-a fiert lintea, se sareaza dupa gust se pune menta si se stinge focul, urmand ca toata fiertura sa se mai raceasca o vreme.

Cand a ajuns la o temperatura rezonabila, se scurge zeama intr-o oala,se “arunca” toata compozitia solida in bolul de la robot si se face piure. Piureul se paseaza prin sita, ca sa se elimine cojile de la linte. Peste piureul pasat se adauga zeama si-i gata de servit. Se serveste cu zeama de lamaie. Este o supa sanatoasa si lintea rosie contine mult fier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa